Pénteken méltó módon ünnepeltük, hogy vége a hétnek, besütiztünk ebédhez. Elcsábulásunk után hétvégén repetáztam, és felkutattam ennek a mennyei baracklekváros túródesszertnek a receptjét. Sok szeretettel ajánlom ezt a bejegyzést az ebédskype-os kollégáknak :-)
Hozzávalók (6-8 adag):
- 500 g tehéntúró
- 250 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 tojás
- 1 citrom
- 4 ek liszt
- a tetejére baracklekvár
Elkészítése:
- A túrót törjük át egy szitán.
- Válasszuk szét a tojásokat.
- A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
- Adjuk hozzá a lisztet, majd az áttört túrót, és keverjük egyenletes állagúra.
- Reszeljük bele a citrom héját, és csurgassuk bele a levét is.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk hozzá a tojásos-túrós keverékhez, és keverjük el.
- Töltsük a masszát szufléformákba, és előmelegített sütőben 160 °C-on süssük 25-30 percig. Tűvel ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
- Kenjük meg a tetejét baracklekvárral.
S ha nincs otthon szufléformánk, elő a bögrékkel ;-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.