Related Posts with Thumbnails

HTML

Pliszé és puszedli

Bütykölősblog textilekről, flitterekről, gyöngyökről és néhanapján sütikről is. Pillanatok az életemből, mikor homlokon habcsókol a múzsa. Kapcsolat:

Közösség

Glowaholic esküvői kiegészítők

2011.02.20. 18:12 Pliszeespuszedli

Szuflé szomorúságra

Mit csinál az egyszeri macaronmán, ha négy sütésnyi katasztrófa után nem marad más, csak a felismerés, hogy a költözködéssel együtt bukta a jó öreg Karancsot, vele együtt a talpacskákat és a roppanós héjat is? Oda a feszes felszín, a szekrényből pedig fél kiló mandula vigyorog kajánul... azt hiszi, megúszta.

A bánatos desszertfüggőn egy ilyen nehéz pillanatban csak valami édes, meleg, illatos csoda segíthet.

Kedves mandula, becsszó nem gonoszságból törlek porrá, a te sorsod így volt megírva már azelőtt, hogy zacskóba kerültél. Stiftelve, vágva vagy őrölve... még lehetünk barátok!

Mandulaszuflé

Hozzávalók (4 főre):

  • 40 g vaj
  • 100 g fehér csokoládé
  • 2 egész tojás + 2 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 130 g őrölt mandula
  • 1-2 ek vágott mandula

 Elkészítése:

  • A vajat a fehér csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehér csokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  • A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük
  • A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  • Keverjük hozzá a mandulalisztet, és szórjuk bele a vágott mandulát is.
  • Töltsük a masszát szufléformákba, és előmelegített sütőben 160 °C-on süssük 15 percig. A szuflé akkor az igazi, ha úgy sütjük meg, hogy a közepe sűrűn folyós állagú marad, és azon nyomban, forrón elfogyasztjuk.

 Jó étvágyat!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: desszert szuflé csináld utánam


A bejegyzés trackback címe:

https://pliszeespuszedli.blog.hu/api/trackback/id/tr952675175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása