Related Posts with Thumbnails

HTML

Pliszé és puszedli

Bütykölősblog textilekről, flitterekről, gyöngyökről és néhanapján sütikről is. Pillanatok az életemből, mikor homlokon habcsókol a múzsa. Kapcsolat:

Közösség

Glowaholic esküvői kiegészítők

2010.08.02. 22:05 Pliszeespuszedli

Csokimousse torta

Koprodukciós recept, amit egy túlvert mousse-ból szépítettem:-)

Első mousse-próbálkozásom Gergő furfangos fehér csokis receptjével indult, amit hirtelen felindulásból túl kemény habbá vertem. Nyugtáztam, hogy ebből a mousse-ból nem szaggatok csinos kis hajócskákat tányérra. Tévútnak éreztem, hogy a "mousseforgáccsal" megpróbáljak stílust teremteni, azon nem volt mit kimagyarázni.

Mivel azonban finom volt, kerestem neki helyet: most épp étcsokisan, zabkeksz-tortalapra ültetve.

Hozzávalók (egy 26 cm-es tortához):

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • 300 g étcsokoládé
  • 3 ek holland kakaópor
  • 250 g zabkeksz (például Hobbits)
  • 100 g vaj

 Elkészítése:

  • A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat. 180 °C-on 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját egy kerek, csatos tortaformában. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
  • Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
  • Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
  • Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
  • Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, és tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg elolvad.
  • Öntsük a tejes keveréket a felkockázott csokoládéra. Botmixerrel turmixoljuk sima krémmé.
  • Adjuk hozzá a hideg tejszínt, és kerverjük el egyenletesen.
  • Tegyük a csokis masszát legalább 3 órára hűtőbe.
  • A behűtött keveréket robotgéppel verjük habbá.
  • Lapátoljuk a csokihabot a zabkeksz-tortalapra a tortaformába. Hagyjuk az egészet egy éjszaka hűtőben állni, míg az ízei összeérnek.
  • Díszítsük csokiforgáccsal.

 Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: desszert csináld utánam


A bejegyzés trackback címe:

https://pliszeespuszedli.blog.hu/api/trackback/id/tr1002194368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása