Ígértem "Csináld utánam" és édességposztokat is, hát jöjjön, aminek jönnie kell :-)
Ezt a fincsi receptet a Nosalty.hu-n már régebben megosztottam, fejlődéstörténete is ott olvasható, de annyit elárulok, hogy a kedvenc "villamoson hazafelé kipattant a fejemből" receptem. A táskák az 5-ös buszon születnek, a sütik pedig a villamoson... meg kell gondolni, milyen útvonalon indulok haza :-)
Még csiszoltam kicsit az arányain, még mákosabb lett. Bódító, de büntetlenül élvezhető desszert, mmm...
Hozzávalók (4 adag):
- 40 g vaj
- 100 g fehér csokoládé
- 2 egész tojás + 2 tojássárgája
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 30 g darált mák
Elkészítése:
- A vajat a fehér csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehér csokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
- A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük
- A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
- Keverjük hozzá a lisztet és a mákot.
- Töltsük a masszát szufléformákba, és előmelegített sütőben 160 °C-on süssük 15 percig. A szuflé akkor az igazi, ha úgy sütjük meg, hogy a közepe sűrűn folyós állagú marad, és azon nyomban, forrón elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.